Ik had een leuke openhartige #virtualcoffee met Hayke Veldman lid Tweede Kamer voor de VVD, woordvoerder zorg. Over hoe hij de meest indrukwekkende periode van de recente geschiedenis heeft ervaren, hoe hij zijn werk gedaan kreeg, voeling met de maatschappij onderhield en wat het persoonlijk met hem deed.

Naast de video hieronder van Youtube ook te vinden als podcast op Spotify en Apple Podcast .

Meer #virtualcoffees zijn te vinden op https://lucienengelen.com/category/podcast/virtual-coffee/

(van Wikipedia) : Habbo Siebold (‘Hayke’) Veldman (Zoetermeer, 5 november 1969) is een Nederlands politicus namens de VVD.

Veldman groeide op in Rosmalen waar hij het Hoogveld College doorliep. Hij studeerde geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en volgde een postdoc over lokale sociale zekerheid aan de Universiteit Twente. Hij was werkzaam als beleidsmedewerker bij een aantal gemeenten en heeft sinds 2010 een eigen bestuursadviesbureau.

In 2006 werd Veldman gekozen als lid van de gemeenteraad van Nijmegen. Daarin was hij sinds 2009 fractievoorzitter. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 en 2014 was hij lijsttrekker.

In januari 2014 liet Veldman een benoeming tot lid van de Tweede Kamer in de vacature-Huizing aan zich voorbij gaan.[1]Hij gaf er de voorkeur aan de VVD te leiden bij de op handen zijnde gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Nadat gebleken was dat de VVD niet vertegenwoordigd zou zijn in het nieuwe Nijmeegse college van B&W, accepteerde Veldman op 25 juni 2014 een benoeming tot lid van de Tweede Kamer als opvolger van Pieter Litjens, die tot wethouder van Amsterdam benoemd was.

Op 31 oktober 2017 werd Veldman wederom geïnstalleerd als tweede Kamerlid.