“Het verkeerde antwoord op de verkeerde vraag”. Hiermee refereerde Maarten van Rixtel Bestuursvoorzitter van Sensire (instelling voor wijkverpleging en verpleeghuizen) en initiatiefnemer van NAAST (Medisch Service Center met 100.000 klanten) naar de toenemende trend van ZZP-ers in de zorg.

Zijn organisatie staat aan de basis van verschuiven van de zorg op vlak van bijvoorbeeld hartfalen (70% minder heropnames) en COPD (30% minder polibezoeken) samen met Slingeland Ziekenhuis minder maatschappelijke kosten aan de orde zijn; 40% COPD en resp. 70% hartfalen.

In deze podcast-serie een gesprek over innovatie, kansen en mogelijkheden, maar ook over uitdagingen met een bestuurder die ik al jaren goed ken als een innovatieve ondernemende enthousiaste bestuurder die met passie low-profile gewoon doet, waar anderen alleen maar over praten.

Recent bezocht Koningin Maxima Sensire en Naast.

Veel van de onderwerpen in deze podcasts komen tevens aan bod in mijn jongste boek. De podcasts zijn te beluisteren en te abonneren via Apple Podcast (NL & ENG) , Spotify (NL & ENG) en vele andere platforms.