Menu Home

2015, the tipping point of health(care)

Ik kreeg paar weken dit rapport in handen van HRI (Health Research Institute) van PwC in de US.

Kijkend hiernaar denk ik dat wij vanuit REshape de achterliggende periode de focus op de juiste ontwikkelingen in de markt hebben liggen alsmede een helder beeld hebben van waar het de komende jaren naar toe zal gaan. Meer en meer rapporten en onderzoeken wijzen in de richtingen die wij al eerder identificeerden. 

De uitdaging is dit te vertalen naar intern. Wat hierin duidelijk zichtbaar is dat de mensen die mee zijn geweest naar Exponential Medicine (voorheen FutureMed) dit erg snel oppikken en zelf op een goede manier ‘onrustig’ worden en aan de slag gaan. Voor een ander deel is er een fase van ofwel zoektocht danwel ontkenning. Ik schreef in algemene termen over een dergelijke fase recent deze blog.  https://www.linkedin.com/pulse/article/20141207140318-19886490-why-do-businesses-fail

Ook publiceerde recent de Harvard Business Review een artikel over ons recente partnership met Philips en Salesforce.

Ik heb erg het gevoel dat we aan de vooravond staan van een ‘tipping point’ en ben mijn nieuwe boek met de titel “2015, the tipping point of health(care)” aan het afronden.(zie later via https://www.linkedin.com/influencer/19886490-Lucien-Engelen)  De impact van ontwikkelingen van buiten (Apple, Google, Facebook  maar ook privé initiatieven binnen NL) zullen hun impact gaan krijgen in 2015. Een beetje later dan in de VS zullen ook concepten als Uber, Walmart (hier AH dus) en CaretoGo hun intrede in de zorg gaan doen. Ik noemde dit eerder de “Uberization of healthcare”. https://www.linkedin.com/pulse/article/20141024154754-19886490-the-%25C3%25BCberisation-of-health-care

In de VS bepaald 64% van de mensen hun zorg-partij op basis van reviews van anderen (ZorgkaartNL ?) en dit met een stijle curve in de achterliggende 3 jaar.  Er boven staat niet kwaliteit maar prijs (82%), er onder (47% ratings) door overheid of andere ‘trusted’ parties. Een andere ontwikkeling die wij nadrukkelijk op de kaart zetten is de rol van de verpleegkundigen. In navolging van mijn PatientsIncluded-act, die inmiddels overal wel bekend en meer en meer gevolgd wordt heb ik in de VS NurseIncluded gelanceerd : https://www.linkedin.com/pulse/article/20141113153613-19886490-nurse-included?trk=mp-reader-card

In de VS heeft men het heel erg over “extenders” daarmee doelend op oa verpleegkundigen en praktijk-ondersteuners, als een cruciale rol in de transitie en duurzaamheid van het zorgsysteem. 

Interessant is een kort interview  (<2 minuten) met Elisabeth Holmes, net 30, inmiddels doorgedrongen tot de Forbes top 100 van rijkste en machtigste vrouwen in de VS. Zij richtte Theranos op (wellicht bekend van mijn presentaties) een bedrijfs dat met twee druppeltjes bloed, voor minder dan $6 de 200 meest voorkomende bloedtesten doet bij de drogist !!! en binnen 2 uur in je e-mailbox stopt. Nu nog 90 vestigingen, is ze al druk bezig de gehele laboratoria-markt te disrupten, in 2018 willen ze voor iedereen binnen 5 minuten afstand zitten, in elke van de 8200 Walgreens dus.  http://fortune.com/tag/theranos/

Wellicht ter inspiratie nog de lijst met mijn favoriete TED-talks : https://www.linkedin.com/pulse/10-ted-talks-change-healthcare-lucien en recente presentaties

Categorieën:Uncategorized

Lucien Engelen

nl.linkedin.com/in/lucienengelen/
@lucienengelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: