Menu Home

Google Glass met glazen op sterkte

Vorige week kon ik bij Google mijn nieuwe Glass op halen (versie 2, het tweede prototype). Dat kwam op het juiste moment want daags er voor knakte de bril nét vóór de accu door, een bekend probleem van het eerste prototype. We testen de bril intensief op allerlei plekken in de zorg en voor onderzoek.

Ook een van de 4 Google Glass Frames (montuur) van titanium kon ik ophalen. Dat is als brildrager (sinds mijn 4de) spannend omdat ik tot vandaag de Glass bovenop mijn eigen bril droeg. Natuurlijk zaten er plastic glazen is zonder sterkte. Het montuur komt met een prima bewaar/transport etuit, een stuk steviger dan het draagzaakje wat met de bril mee komt.

IMG_2661

Pouch

Natuurlijk de bril naar de opticien gebracht waar de verbazing natuurlijk niet onder stoelen of banken gestoken werd. Het was immer het eerste Google Glass montuur wat ze zagen, overigens ook de eerste Google Glass wat ze in handen hadden. Ik denk overigens dat dit het eerste Google montuur in Nederland/Europa is.

Gelukkig zat hier een vakman (Marc van Oogwereld Leenarts in Roermond) die een uitdaging zag om deze klus te klaren. Hij nam zich niet alleen uitvoerig de tijd om mijn ogen opnieuw in te meten maar ook te kijken hoe de glazen te kunnen monteren. Uitdaging hierbij is de gebogen vorm van de Glass, nodig om de juiste kijkhoek van het schermpje te creëren, en de stevigheid.

Mark van Oogwereld Leenarts

Hij legde mij uit door deze gebogen vorm mijn (nu) Varifocus glazen wellicht erg lastig danwel duur zouden worden. Lastig omdat door de schuine breking van de glazen door de gebogen vorm waardoor het effectieve kijkbereik kleiner dan normaal zou worden, duur omdat het zoveel mogelijk te beperken maatglazen nodig waren.

We kozen uiteindelijk voor ‘gewone’ glazen op sterkte, omdat ik de bril natuurlijk niet de hele dag draag. Daardoor is het leesgedeelte niet strikt noodzakelijk. De dikte heeft hij aangepast om maximale stevigheid te geven aan het montuur. (4,5 mm). De metingen gingen vooral over de kijkhoek en de hoogte nodig om precies onder het schermpje door te kunnen kijken. Ik had dit montuur júist genomen omdat het een grote glas-oppervlak heeft, waardoor ik het hoog genoeg op kun zetten. De kosten zijn die van normale glazen die normale sterkte hebben, ik koos voor een goede ontspiegeling en krasbestendigheid. Het zou een week duren.

Vandaag kreeg ik een terugbel-verzoek van de opticien. Ik verwachte aanvullende vragen, maar kon de bril al ophalen.  Daar nog even de neuspootjes exact afgesteld en gecontroleerd of alles in orde was, hetgeen het geval was.

Zie onderstaand voor het resultaat.

IMG_7217 IMG_7218 IMG_7219 IMG_7221 IMG_7224 IMG_7225 IMG_7226 IMG_7227 IMG_7228 IMG_7229 IMG_7230 IMG_7231 IMG_7232 IMG_7233 IMG_7234 IMG_7235 IMG_7236

Categorieën:Uncategorized

Lucien Engelen

nl.linkedin.com/in/lucienengelen/
@lucienengelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: