Uncategorized

Google Glas zoekt zijn weg in de zorg

Mooi te zien dat AMC ook met Google Glass aan de slag gaat. Marlies Schijven gaat een operatie live streamen naar een conferentie. Daar waar er in de VS een aantal Google Glass units in gebruik zijn, ze daar daar nog niet tijdens een echte operatie ingezet.Dit tgv allerlei (vermeende regelgeving).

In het RadboudUMC deden we dit al een paar maanden geleden, inclusief het streamen. en vervolgen we onze weg door te verkennen en aan te tonen óf en wát de eventuele meerwaarde van de bril kan zijn. Meer over onze lopende onderzoeken met de Glass op de linkedin pagina van ons hierover.

Extra nu is dat het live gestreamed wordt naar een conferentie (Games for Health) , en dat is mooi want dat opent weer extra mogelijkheden. Denk eens aan congressen waar mee gekeken kan worden zoals we recent in Radboudumc gedaan hebben naar Tokio.

Consumenten electronica vindt steeds meer hun weg naar de “doctors-office” net zoals draadloze bloeddrukmeters en weegschalen, maar ook de rol van de smartphone is niet meer weg te denken uit de zorg.

Succes voor Marlies, Rafael en Games for Health, het is best spannend dit live te doen. Ik ga iig kijken rond 12:00 uur (onder voorbehoud altijd uiteraard)

2 reacties

 1. Hai Lucien! Dank voor je positieve blog! Inderdaad, erg interessant om te verkennen wat de mogelijkheden zijn. Het is overigens wel de eerste échte chirurgische livestream in NL via internet naar groot publiek; wat bepaald anders is dan beelden doorstreamen naar een tablet.

  De beelden van mijn GoogleGlass én de conferentie zijn daarmee voor iedereen -via internet- te volgen.

  De link voor iedereen: http://www.skipr.nl/live-google-glass-operatie.html

  1. Hey Marlies,
   Benieuwd naar uiteindelijke resultaat. We stuurden het via internet naar studenten en tablets inderdaad, deden zowel 1:1 als 1 to many.. Het mooie van internet is dat het niet uit maakt of je het naar 1 of velen stuurt toch ? 😉
   Als ik goed gelezen heb leg jij via internet verbinding, via een aan je beschikbaar gestelde bril, middels Google Hangout naar Rafael en wordt dat beeld via screencasting op groot scherm vertoond bij GFH.

   Anyhow succes ! i’ll be watching ;-0
   Lucien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s