Menu Home

Google Glas zoekt zijn weg in de zorg

Mooi te zien dat AMC ook met Google Glass aan de slag gaat. Marlies Schijven gaat een operatie live streamen naar een conferentie. Daar waar er in de VS een aantal Google Glass units in gebruik zijn, ze daar daar nog niet tijdens een echte operatie ingezet.Dit tgv allerlei (vermeende regelgeving).

In het RadboudUMC deden we dit al een paar maanden geleden, inclusief het streamen. en vervolgen we onze weg door te verkennen en aan te tonen óf en wát de eventuele meerwaarde van de bril kan zijn. Meer over onze lopende onderzoeken met de Glass op de linkedin pagina van ons hierover.

Extra nu is dat het live gestreamed wordt naar een conferentie (Games for Health) , en dat is mooi want dat opent weer extra mogelijkheden. Denk eens aan congressen waar mee gekeken kan worden zoals we recent in Radboudumc gedaan hebben naar Tokio.

Consumenten electronica vindt steeds meer hun weg naar de “doctors-office” net zoals draadloze bloeddrukmeters en weegschalen, maar ook de rol van de smartphone is niet meer weg te denken uit de zorg.

Succes voor Marlies, Rafael en Games for Health, het is best spannend dit live te doen. Ik ga iig kijken rond 12:00 uur (onder voorbehoud altijd uiteraard)

Categorieën:Uncategorized

Lucien Engelen

nl.linkedin.com/in/lucienengelen/
@lucienengelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: