Menu Home

Virtuele spreekkamer FaceTalk structureel vergoed in 2013

Virtuele controleconsulten van de medisch specialist worden vanaf volgend jaar op dezelfde manier bekostigd als fysieke consulten.

Dit heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bekendgemaakt in de beleidsregel ‘Prestaties en tarieven medisch specialistische zorg’ voor 2013. Tot nu toe werden bij een ziekenhuisbehandeling alleen fysieke consulten vergoed.

AANTAL FACETALK-GEBRUIKERS BLIJFT STIJGEN

Ook zonder de structurele vergoeding nam het aantal FaceTalk-gebruikers de afgelopen maanden vlug toe. Sinds de lancering in september hebben bijna 400 FaceTalk-gesprekken plaatsgevonden, bij elkaar goed voor meer dan 161 uur.

FACETALK-VERBINDING VEILIG EN VAN HOGE KWALITEIT
Met FaceTalk is het mogelijk om, zonder aanvullende hardware, via een beveiligde internetverbinding videogesprekken te voeren met patiënten en zorgverleners wereldwijd. Daardoor kunnen patiënten niet alleen vanuit huis vertellen wat voor gezondheidsprobleem zij ondervinden, maar kunnen zij deze ook daadwerkelijk laten zien. De zorgverlener kijkt mee via het beeldscherm en kan ook anderen uitnodigingen om aan het gesprek deel te nemen, zoals een specialist, de huisarts, lotgenoten of een mantelzorger.

Zorgverleners kunnen daarnaast ook onderling eenvoudig met elkaar van gedachten zonder ingewikkelde koppelingen of apparatuur.

Lucien Engelen, directeur Radboud REshape & Innovation Centre verwacht dat de bekendmaking van de structurele vergoeding het gebruik van FaceTalk verder stimuleert. “Ik hoop dat nog meer medisch professionals en patiënten de voordelen van de virtuele spreekkamer kunnen gaan ervaren door dit goede nieuws”, zegt hij.

Het bericht van de NZa kunt u hier vinden: http://www.nza.nl/publicaties/nieuws/NZa-regelt-bekostiging-videoconsult-in-z….

Voor een korte impressie over FaceTalk kunt u het volgende filmpje bekijken:

.

Www.facetalk.nl

Categorieën:Uncategorized

Lucien Engelen

nl.linkedin.com/in/lucienengelen/
@lucienengelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: