Uncategorized

“van die blauwe ronde, dokter”

Kent u dat ? U komt bij de dokter of Eerste Hulp en ze vragen u of u medicijnen gebruikt en zo ja welke. "van die blauwe ronde" is op dat moment niet echt goed genoeg. Er blijkt nogal eens verschil te zitten tussen wat bekend is over uw medicatie ...

Kent u dat ? U komt bij de dokter of Eerste Hulp en ze vragen u of u medicijnen gebruikt en zo ja welke. “van die blauwe ronde” is op dat moment niet echt goed genoeg. 

Er blijkt nogal eens verschil te zitten tussen wat bekend is over uw medicatie en wat u daadwerkelijk gebruikt. Als u daarnaast naar niet naar uw eigen arts of ziekenhuis moet, is er (vrijwel) niets bekend over u.

Met deze app kunt u eenvoudig en snel met een iPhone de doosjes van uw medicatie scannen, de dosering invoeren en eventueel aanvullende info in het Farmaco-therapeutisch Kompas er over vinden.

Daarnaast is het mogelijk uw medicatielijst te mailen naar uw partner, kinderen, huisarts, apotheek of bijvoorbeeld ziekenhuis. U kunt naar een scan van de barcode (die de info dan gelijk uit een database haalt) ook het etiket opslaan.

Is ook handig om op vakantie de juiste medicijn-namen te kunnen laten zien.

Te downloaden via http://itunes.apple.com/nl/app/reshape-mijnmedicatie/id491110073?mt=8

U kunt ook eerst een gratis versie proberen, waarna u vanuit de app de versie kunt downloaden voor € 0,79 van waaruit u de medicatielijst kunt emailen. 

Suggesties, feedback en ideeen welkom! graag hier op de blog. Ook is een review in de app-store erg welkom.

 

 

4 reacties

  1. Mooi en nuttig initiatief. Als de app voor android beschikbaar komt, ga ik ‘m zeker uitproberen.Het blijft wel heel jammer dat het blijkbaar niet mogelijk is om deze info via het de reguliere gezondheidszorgsysteem up-to-date en beschikbaar te houden.Mijn apotheek en ik doen echt ons best: regelmatig kijken we samen wat er in hun systeem staat. Het zogenaamde ‘medicijnpaspoort’ voor de vakantie is een goede aanleiding bijvoorbeeld. Zo nodig worden de gegevens aangepast aan de werkelijkheid. De slik-werkelijkheid dus, en niet alleen de voorschrijf-werkelijkheid of de verstrek-werkelijkheid. Het zou natuurlijk geweldig zijn als alle apothekers dat ook regelmatig met hun klanten doen, en alle systemen inclusief het landelijke EPD in staat zijn om al deze ‘werkelijkheden’ door te geven en te tonen, en dan ook landelijk en niet alleen regionaal, zoals nu de bedoeling is.

  2. Proficiat, Mooi en nuttig initiatief. Een app die echt wat toevoegd. Houdt het goed bij 1 concreet thema en dat is fijn voor de gebruiker. Paar opmerkingen.. Als hij de barcode niet herkend moet je zelf gegevens invullen Naam is helder maar de volgende invulvelden leiden mij als gebruiker niet genoeg met wat ik daar moet invullen: omschrijving (moet ook als barcode wel werkt) moet ik daar invullen waarom ik het gebruik? wat voor soort pil het is? of ik het zelf gekocht heb of van de huisarts?? Gebruikr: daar komt een menu waar ik moet kiezen dus dat wijst zich (behalve zelfszorg die je af en toe gebruikt die keuze heb ik niet) Het EAN en HIBC nummer…. Als dat niet op het doosje staat hoe moet een patient weten wat dat is? misschien koste aanwijzing erbij ? In de App store heet hij Mijn medicijn… in je blog heb je het over mijn medicatie maar als je op dat laatste zoekt vind je hem niet šŸ˜‰

  3. @patient2punt0 Dat is en van de redenen om deze app te maken. De Android versie komt er aan@SanvanNuland : dank we gaan kijken hoe we dat in volgende versie kunnen verbeteren. Zou een video helpen denk je ?@marcel : android is onderweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s