2 reacties

  1. Winst uit ziekte? Mooi overzicht, direct opvallend hoezeer er gelden gaan naar ziekte, ziekten en zieken. Gezien de bedragen voor het voorkomen van ziekten en het stimuleren van gezond gedrag dermate laag zijn in verhouding tot de bedragen die in dit overzicht genoemd is het begrijpelijk dat deze niet vermeld zijn. Echter blijf ik het een vreemde, ietwat perverse, vorm van gezondheidszorg vinden. Immers zijn de kosten voor ziekenzorg in de afgelopen tien jaren verdubbeld en zijn de kosten voor preventie en gezondheidsgedrag beïnvloeding in de afgelopen jaren fors gereduceerd. Vreemd en pervers daar deze negentig miljard aan ziekenzorg het nut van ziekte in stand lijkt te houden en er vanuit deze instandhouding nouwelijks (in verhouding tot) een prikkel uitgaat voor het stimuleren en op gunstige wijze beinvloeden van gezond gedrag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s