Menu Home

De zorg een spelletje ?

We proberen vanuit ons REshape programma in en ook buiten het UMC St Radboud handen en voeten te geven aan de veranderingen in de zorg. We doen dat op verschillende manieren waarvan een het opzetten van onze tweede TEDxMaastricht conferentie. Bewust NIET in NIjmegen omdat de veranderingen universeel zijn, groter dan Nijmegen , groter dan Nederland en daarom in “de boezem van Europa”. De video’s van de TEDx-talks van vorig jaar zijn hier te bekijken:  TEDxMaastricht Talks

Een aantal sprekers dit jaar zijn al aangekondigd en zijn ook de 5 tracks bekend; een er van is  “The gamification of health.” 

In het zoeken van verbindingen en versterkingen daarvan hebben we een aantal initiatieven op dit thema mee opgezet dan wel aan ons weten te binden, om dit onderwerp een keer goed op de kaart te zetten. 

Future of Health Award:
Voor the Future of Health Award 2012 kunnen mensen hun idee komen pitchen op Games for Health congres. Uit deze kiest de jury er 5, die vervolgens naar de volgende ronde gaan op 2 april op http://www.tedxmaastricht.nl . Tijdens TEDXMaastricht zal de jury (waarin zorgprofessioals, game-experts en uiteraard patienten zitten)  uit deze op dat momenteel als weer MEER uitgewerkte 5 finalisten samen met een publieksjury de uiteindelijke winnaar op 2 april zal kiezen.

De prijs wordt niet in cash uitgekeerd, maar als budget beschikbaar gesteld voor de daadwerkelijke realisatie van deze serious game, hierbij zullen een aantal organisaties dit proces belangenloos begeleiden.  Waarbij de geldprijs dus in het geheel op aan de realisatie van het idee wat uiteindelijk wint, Dit winnende idee zal vervolgens worden gerealiseerd en op Games for Health Europe 2013 en/of TEDxMaastricht 2013 aan het publiek werkend worden gepresenteerd.

De Health 2O Challenge heeft een aparte website 

Voor de X-prize Tricorder adviseren wij u de webiste van The X-Prize in de gaten te houden.

In alle gevallen houden wij u ook via de website van TEDxMaastricht op de hoogte, waar overigens de inschrijving voor is geopend. Het is een gratis congres gefinancierd door middelvan sponsoring van partners (de partners van vorig jaar vindt u hier) mocht u interesse voor een partnership of een spreker met een ongeloofelijk idee voor ogen hebben, laat het mij dan even weten via lucien@tedxmaastricht.nl (voor sprekers is beheersing van de Engelse taal minimale voorwaarde)

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, we hebben er nu een paar rondom dit thema weten te verbinden : Health2O ChallengeThe Future of Health Award 2012 en de X-Prize : Tricorder; allen met hun eigen scope, format en doelgroep. Voor allen geldt echter : stoppen met praten en starten met doen.

Een en ander is ook nog te volgen via twitter:

http://twitter.com/#!/h2ochallenge 

http://twitter.com/#!/gfheu

http://twitter.com/#!tedxmaastricht

http://twitter.com/#!/xprize

Categorieën:Uncategorized

Lucien Engelen

nl.linkedin.com/in/lucienengelen/
@lucienengelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: