Menu Home

Het kantoor in je tas: de tas van een ‘nomad worker’ | Frankwatching

Mooi artikel op zaterdag 23 oktober 2010 om 09:00 uur op Frankwatching over onderwerp waar ik eerder zelf ook over schreef in : “i admit, i’m a Digital Nomad.”

“‘Het kantoor in je tas’ in plaats van ‘met je tas naar kantoor’ is de kortste manier om het werken in de toekomst te typeren.” Een mooie spreuk van Ton de Korte, directeur van het Nederlands Instituut voor Sociale innovatie. Werken vanuit het kantoor in je tas, oftewel nomad working zoals ik deze leefstijl graag noem, zal voor een groot deel van de kenniswerkers in Nederland binnen enkele jaren de nieuwe realiteit worden.

 

Naast veel voordelen brengt deze leefstijl ook de nodige praktische en psychologische uitdagingen met zich mee. Hoe pak je dat op een slimme manier aan? Graag neem ik je mee in de wereld van nomad working en het inrichten van het kantoor in je tas.

Nomad working

Seats2meet in Utrecht

In de grote wereldsteden zie je al enkele jaren een opvallende trend: kenniswerkers die voorheen in kantoorgebouwen werkten, gaan nu steeds vaker met hun laptop en mobiele internetverbinding werken in koffiebars, coworking-locaties, loungeplekken, andere openbare gelegenheden of thuis. Deze kenniswerkers, die de wereld als hun kantoor gebruiken, noem ik graag nomad workers. Nomad staat symbool voor vrijheid, flexibiliteit en slimmer leven. Het jachtwapen van dit ‘nieuwe soort nomade’ is geen speer of pijl en boog, maar het kantoor in zijn tas. Dit ‘wapen’ helpt hem om werkgerelateerde activiteiten makkelijker te integreren in de rest van zijn leven, waarmee niet alleen slimmer werken maar ook slimmer leven mogelijk wordt.

 

 

Categorieën:Uncategorized

Lucien Engelen

nl.linkedin.com/in/lucienengelen/
@lucienengelen

1 reply

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: