Menu Home

My Blackblog RU » Feedback van studenten: stemmen met je mobieltje

Feedback van studenten: stemmen met je mobieltje

Docenten willen tijdens een college doorgaans graag feedback van studenten. Met grote groepen studenten is dat echter praktisch lastig uitvoerbaar. Door stemkastjes te gebruiken zouden alle studenten individueel hun antwoord op een vraag kunnen geven. Het systeem waarbij stemkastjes worden gebruikt is echter duur in aanschaf en qua beheer bewerkelijk. Een nieuw systeem waarbij studenten kunnen stemmen door het versturen van een SMS bericht met een mobiele telefoon is, vergeleken met stemkastjes, veel aantrekkelijker.

Hoe werkt SMS2vote:

  • De docent maakt een presentatie in Powerpoint. In die presentatie maakt hij een stemronde met behulp van het SMS2vote menu. Er worden 3 sheets aan de presentatie toegevoegd: een uitlegsheet, een vragensheet (multiple choice) en een resultaten sheet. De SMS2vote plug-in voor Powerpoint moet daarvoor wel geïnstalleerd zijn.
  • De docent vraagt een activatiecode aan de lokale SMS2vote beheerder, daarbij geeft hij de gewenste dag van de presentatie en een trefwoord door.
  • In de collegezaal opent de docent zijn presentatie en start vervolgens de SMS2vote sessie door de activatiecode in te voeren. De PC die de docent daarvoor gebruikt moet verbinding hebben met internet. Tevens moeten Powerpoint en de SMS2vote plug-in voor Powerpoint geïnstalleerd zijn.

In Powerpoint omvat de stemronde 3 sheets:

  • De eerste sheet vertoont de uitleg voor de deelnemers die gaan stemmen (zie plaatje; het 06 nr. is ‘vast’ voor de RU):

SMS2vote

Categorieën:Uncategorized

Lucien Engelen

nl.linkedin.com/in/lucienengelen/
@lucienengelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: